Husk grønt kort

Reiser du med bil i utlandet? Ikke glem grønt kort 

Skal du på bilferie i Europa? Da er det viktig å ha riktig dokumentasjon på plass i tilfelle uhell eller kontroll.

Hva er grønt kort og hvorfor trenger du det?

Grønt kort, eller grønt forsikringskort, er et internasjonalt forsikringsbevis som bekrefter at du har gyldig ansvarsforsikring på bilen din. Dette kortet er spesielt nyttig når du reiser med bil utenlands, og forenkler prosessen dersom du skulle ha et trafikkuhell eller havne i en kontroll der lokale myndigheter krever bevis på ansvarsforsikring.

Hvor får du grønt kort?

Grønt kort utstedes av ditt forsikringsselskap og er vanligvis gratis. Kortet dekker normalt samme periode som forsikringen din gjelder for. Det er viktig å kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid før reisen for å sikre at du får kortet i tide.

Hvilke land krever grønt kort?

Trafikkforsikringsforeningen (TFF) har en oppdatert oversikt over hvilke land som krever grønt kort, les her.
Selv om de fleste europeiske land ikke krever dette, finnes det unntak, og det er derfor viktig å sjekke kravene for landet du skal besøke.

Bilforsikring i utlandet

Har du en bil med norske skilt og planlegger å kjøre utenfor Norge, bør du sørge for at forsikringen din dekker de landene du skal besøke. Mange norske forsikringsselskaper begrenser dekningen til Europa, men det finnes unntak. Sjekk derfor vilkårene nøye med forsikringsselskapet ditt.

Må du fysisk ha med grønt kort på turen?

Ja, det anbefales å ha ta med selve kortet når du reiser. Selv om enkelte forsikringsselskaper tilbyr digitale versjoner, er det ikke alle land som godtar dette. Derfor er det sikrest å ha det fysiske kortet tilgjengelig i bilen.

Hva om du er medlem hos REDGO?

Selv om du er medlem hos REDGO, som tilbyr veihjelp i hele Europa, trenger du fortsatt grønt kort siden det fungerer som internasjonalt forsikringsbevis.  Å være medlem hos REDGO er likevel en fordel, da du får gratis assistanse over hele Europa. uansett årsak. Det kan være en stor trygghet på reisen.

Kort fortalt om grønt kort:

  • Et internasjonalt forsikringskort som bekrefter gyldig ansvarsforsikring.
  • Gjør det enklere å dokumentere forsikring ved trafikkuhell i utlandet.
  • Utstedes av ditt forsikringsselskap.
  • Gratis og dekker normalt samme periode som forsikringen din.

Med et grønt kort fra forsikringsselskapet ditt, kan du trygt reise med bil utenlands, vel vitende om at du har det nødvendige forsikringsbeviset på plass. Sjekk alltid med forsikringsselskapet ditt for å få den mest oppdaterte informasjonen om dekning og gyldighet.

 

Andre gode råd

Her finner du inspirerende historier, nyttige opplysninger og gode tips.  

Les mer