Biltrøbbel under kjøring?

Når bilen din plutselig stopper under kjøring eller du opplever et teknisk problem, er det viktig å handle raskt og trygt for å beskytte deg selv, passasjerene dine, og andre trafikanter. Her er en trinnvis guide som hjelper deg gjennom prosessen, fra å bruke varsellys til å plassere varseltrekant og til slutt kontakte en bilberger.

Aktiver varsellys

Så snart du merker at det er noe galt, aktiver nødblinklysene umiddelbart. Dette er ditt første steg for å varsle andre trafikanter om at bilen din er et potensielt hinder.

Flytt bilen hvis mulig

Hvis det er mulig, prøv å flytte bilen til siden av veien eller et annet sikkert sted. Dette reduserer risikoen for ulykker og gjør det tryggere for deg å jobbe rundt bilen.

Ta på refleksvest

Før du forlater bilen, er det viktig å ta på seg en refleksvest. Dette sikrer at du er synlig for andre sjåfører, spesielt i mørket eller under dårlige værforhold.

Finn varseltrekanten

Varseltrekanten er vanligvis plassert i bagasjerommet eller under passasjersetet. Sjekk bilens håndbok for den eksakte plasseringen i din bil.

Plasser varseltrekanten på riktig avstand

Plasser varseltrekanten på en slik måte at den gir tilstrekkelig varsling til andre trafikanter. I henhold til norsk lov skal varseltrekanten plasseres minst 150 meter bak bilen på motorveier og hovedveier. På vanlige veier, juster avstanden etter forholdene, men sørg for at den er synlig for andre før de nærmer seg bilen din.

Bestill veihjelp 

Når du har sikret området og varslet andre trafikanter, er det på tide å ringe REDGO. Vi hjelper deg uansett årsak og hvor du er, i hele Europa. 

Vent på hjelp

Mens du venter på hjelp, sørg for du og dine passasjerer er på et trygt sted, fortrinnsvis bak autovernet eller et annet sikkert sted vekk fra trafikken. 

Oppsummering

Å håndtere en situasjon hvor bilen stopper under kjøring kan være stressende, men ved å følge disse trinnene, kan du sikre din og andres sikkerhet.

 

Husk alltid å ha nødvendig sikkerhetsutstyr i bilen, inkludert varsellys, refleksvest, og varseltrekant. Ved å forberede deg på uforutsette hendelser og vite hvordan du skal reagere, kan du håndtere situasjonen rolig og effektivt.

Andre gode råd

Her finner du inspirerende historier, nyttige opplysninger og gode tips.  

Les mer