Husk å sjekke bilbatteriet

Kontroller at batteriet er rent og at polene ikke er korrodert eller skitne. Skitt kan føre til strømlekkasjer, som medfører at det «kryper» strøm mellom polene og gjør at batteriet tappes for strøm. Du kan med fordel bruke såpevann for å rengjøre batteriet, da dette nøytraliserer eventuelle syrer på overflaten. Husk å bruke gummihansker og eventuelt beskyttelsesbriller.

 

Om du kjører mindre enn 10 km hver dag, kan det være en god idé å lade batteriet hver fjortende dag, med en elektronisk overvåket batterilader. Jevnlig opplading av batteriet kan forlenge levetiden på batteriet med flere år.

 

Du bør kun skifte batteri selv på gamle biler. I biler nyere enn fra 1995 er det mange data som er lagret i bilens hukommelse. Disse dataene kan du risikere å miste, dersom du tar ut batteriet og erstatter det med et annet.

 

Tips til rask starthjelp

Det høres kanskje ut som en spøk, men dette tipset fungerer likevel ofte.

Hvis du har problemer med å starte bilen, kan du vri om tenningen slik at lyset slås på. Så skrur du av og vrir nøkkelen helt om for å starte motoren. Det faktum at batteriet får jobbe litt før du vrir om tenningen, hjelper mange ganger for å restarte motoren.

 

En midlertidig løsning 

Vi anbefaler derfor at du sjekker batteriet slik at du ikke får problemer med å starte igjen.

Husk også å sjekke batteriene når det er kaldt. Flatt batteri er faktisk​ en av de vanligste årsakene til bilen ikke starter i kulden.


Trenger du  hjelp med et flatt batteri eller ønsker å få installert et nytt? REDG0 hjelper deg 24/7, ring oss på tlf. 987 02222.

Andre gode råd

Her finner du inspirerende historier, nyttige opplysninger og gode tips.  

Les mer